Pereiti prie pagrindinio turinio
  • Pradžia
  • Patarimai
  • Apie mus
  • E-parduotuvė
  • Kontaktai

Konservuoti smidrai

2019 m. vasario 13 d. 14:20, 1 komentaras

  •  30 smidrų ūglių
  • 1/3 stiklinės rupios druskos
  • ~2l šalto vandens
  • 1-2 stiklinės acto
  • 1 šaukštelis garstyčių (nesmulkintų)
  • 1-2 šaukšteliai krapų sėklų
  • 1 baltas svogūnas, supjaustytas žiedeliais
  • 1/2 šaukštelio paprikos dribsnių
  • 2 šakelės šviežių krapų
  • 2 česnakai


Nupjaukite smidrų ūglių galus. Įdėkite ūglius į didelį dubenį kartu su 1/3 stiklinės druskos, užpilkite vandeniu ir palikite pastovėti porai valandų. Nuplaukite po šaltu vandeniu, nusausinkite.

Naudokite sterilizuotus stiklainius plačiu kakliuku.

Sumaišykite actą, cukrų, 1 šaukštelį druskos, garstyčias, krapų sėklas ir svogūnų žiedus. Užvirinkite ir pavirkite vieną minutę.

Sudėkite smidrų ūglius į stiklainius augimo kryptimi, palikite šiek tiek vietos iki dangtelio. Įdėkite po krapų šakelę į kiekvieną stiklainį, įberkite 1/4 šaukštelio paprikos. Užpilkite marinatą, steriliai uždarykite stiklainius. Stiklainius sudėti į didelį puodą ir palaikyti verdančiame vandenyje 10min.

Atvėsinkite kambario temperatūroje. Patikrinkite, ar visi stiklainiai sandarūs. Laikyti tamsioje, vėsioje vietoje. Jei stiklainis neužsidarė sandariai – laikykite jį šaldytuve ir suvartokite turinį per dvi savaites. Gražiausiam vaizdui rekomenduojame naudoti kuo šviežesnius smidrus.

Skanaus!


1 komentaras - Konservuoti smidrai

Egle - 2023 m. balandžio 23 d. 15:53
O cukraus kiek? O cesnakus kur ir kada? Amzinai nepilni receptai... Kaip nusibodo...

Atsakykite







Naujausi įrašai

  • Kaip užsiauginti Šitakių? Dažniausiai užduodami klausimai apie jų auginimą.
    2021-02-03
  • Skustuku smulkintų smidrų salotos
    2019-04-15
  • Smidrai su šonine - orkaitėje arba ant žarijų
    2019-04-05
  • Smidrų salotos su balzaminio acto padažu
    2019-03-05
  • Apkepti smidrai su šitakiais ir apvirtu kiaušiniu
    2019-02-18
  • Konservuoti smidrai
    2019-02-13

Krepšelis

Krepšelis tuščias.

Meidukis, 2024