Konservuoti smidrai

- 30 smidrų ūglių
 - 1/3 stiklinės rupios druskos
 - ~2l šalto vandens
 - 1-2 stiklinės acto
 - 1 šaukštelis garstyčių (nesmulkintų)
 - 1-2 šaukšteliai krapų sėklų
 - 1 baltas svogūnas, supjaustytas žiedeliais
 - 1/2 šaukštelio paprikos dribsnių
 - 2 šakelės šviežių krapų
 - 2 česnakai
 
Nupjaukite smidrų ūglių galus. Įdėkite ūglius į didelį dubenį kartu su 1/3 stiklinės druskos, užpilkite vandeniu ir palikite pastovėti porai valandų. Nuplaukite po šaltu vandeniu, nusausinkite.
Naudokite sterilizuotus stiklainius plačiu kakliuku.
Sumaišykite actą, cukrų, 1 šaukštelį druskos, garstyčias, krapų sėklas ir svogūnų žiedus. Užvirinkite ir pavirkite vieną minutę.
Sudėkite smidrų ūglius į stiklainius augimo kryptimi, palikite šiek tiek vietos iki dangtelio. Įdėkite po krapų šakelę į kiekvieną stiklainį, įberkite 1/4 šaukštelio paprikos. Užpilkite marinatą, steriliai uždarykite stiklainius. Stiklainius sudėti į didelį puodą ir palaikyti verdančiame vandenyje 10min.
Atvėsinkite kambario temperatūroje. Patikrinkite, ar visi stiklainiai sandarūs. Laikyti tamsioje, vėsioje vietoje. Jei stiklainis neužsidarė sandariai – laikykite jį šaldytuve ir suvartokite turinį per dvi savaites. Gražiausiam vaizdui rekomenduojame naudoti kuo šviežesnius smidrus.
Skanaus!
