Pereiti prie pagrindinio turinio
  • Pradžia
  • Patarimai
  • Apie mus
  • E-parduotuvė
  • Kontaktai

Skustuku smulkintų smidrų salotos

2019 m. balandžio 15 d. 10:17, Komentarų nėra

  • Kruopščiai smulkinta žievelė nuo pusės vidutinio dydžio citrinos
  • 2 šaukšteliai šviežių citrinos sulčių
  • 2 šaukšteliai šampaninio acto
  • 2 šaukštai smulkinto šalavijo
  • druskos
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 3 šaukštai kedrinių pinijų riešutų
  • ~500 g šviežių smidrų nupjaustytais galais
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • ~50 g smulkiai tarkuoto arba daržovių skustuku skusto parmezano
  • 1 šaukštelis šviežių smulkintų petražolių

Sumaišykite citrinos žievelę, citrinos sultis, actą, šalaviją, druską ir pipirus mažame dubenėlyje. Palikite 15 min.

Tuo tarpu paskrudinkite riešutus ant vidutinės kaitros, nuolat maišykite iki kol švelniai paruduos, maždaug 5 min. Sudėkite į mažą dubenį ir palikite atvėsti.

Naudodami daržovių skustuką, susmulkinkite smidrus išilgai (į juosteles) ir sudėkite į didelį dubenį.

Įmaišykite alyvuogių aliejų į citrinos-acto mišinį. Geriausia būtų supilti plona, pastovia srovele. Paragaukite ir papildykite druska ir pipirais, jei norisi.

Į smidrus sudėkite atvėsusius kedrinių pinijų riešutus, padažą, petražoles ir pusę parmezano. Išmaišykite lengvais krestelėjimais. Pabarstykite dar druskos ir pipirų jei norisi. Palikite salotas pastovėti bent 10 minučių prieš patiekiant. Patiekite apibarstę likusį parmezaną. Skanaus!

Komentarų nėra

Atsakykite







Naujausi įrašai

  • Kaip užsiauginti Šitakių? Dažniausiai užduodami klausimai apie jų auginimą.
    2021-02-03
  • Skustuku smulkintų smidrų salotos
    2019-04-15
  • Smidrai su šonine - orkaitėje arba ant žarijų
    2019-04-05
  • Smidrų salotos su balzaminio acto padažu
    2019-03-05
  • Apkepti smidrai su šitakiais ir apvirtu kiaušiniu
    2019-02-18
  • Konservuoti smidrai
    2019-02-13

Krepšelis

Krepšelis tuščias.

Meidukis, 2024