Skustuku smulkintų smidrų salotos
- Kruopščiai smulkinta žievelė nuo pusės vidutinio dydžio citrinos
- 2 šaukšteliai šviežių citrinos sulčių
- 2 šaukšteliai šampaninio acto
- 2 šaukštai smulkinto šalavijo
- druskos
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 3 šaukštai kedrinių pinijų riešutų
- ~500 g šviežių smidrų nupjaustytais galais
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- ~50 g smulkiai tarkuoto arba daržovių skustuku skusto parmezano
- 1 šaukštelis šviežių smulkintų petražolių
Sumaišykite
citrinos žievelę, citrinos sultis, actą, šalaviją, druską ir
pipirus mažame dubenėlyje. Palikite 15 min.
Tuo tarpu
paskrudinkite riešutus ant vidutinės kaitros, nuolat maišykite iki
kol švelniai paruduos, maždaug 5 min. Sudėkite į mažą dubenį
ir palikite atvėsti.
Naudodami daržovių
skustuką, susmulkinkite smidrus išilgai (į juosteles) ir sudėkite
į didelį dubenį.
Įmaišykite
alyvuogių aliejų į citrinos-acto mišinį. Geriausia būtų
supilti plona, pastovia srovele. Paragaukite ir papildykite druska ir
pipirais, jei norisi.
Į smidrus sudėkite
atvėsusius kedrinių pinijų riešutus, padažą, petražoles ir
pusę parmezano. Išmaišykite lengvais krestelėjimais. Pabarstykite
dar druskos ir pipirų jei norisi. Palikite salotas pastovėti bent
10 minučių prieš patiekiant. Patiekite apibarstę likusį
parmezaną. Skanaus!