Pereiti prie pagrindinio turinio
  • Pradžia
  • Patarimai
  • Apie mus
  • E-parduotuvė
  • Kontaktai

Smidrų salotos su balzaminio acto padažu

2019 m. kovo 5 d. 14:16, Komentarų nėra


   
  • 1/3 stiklinės balzaminio acto
  • 3šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas Dižono garstyčių
  • 1 šaukštas šviežio smulkinto mairūno (tiks ir džiovintas)
  • 1 šaukštelis traiškyto česnako
  • 1kg šviežių smidrų (nupjaustyti kotelių galus, susmulkinti į ~5cm gabalėlius)
  • 1 maža raudona paprika, susmulkinta
  • 1/3 stiklinės smulkintų karijų (pekano) riešutų


Užvirkite balzaminį actą ant vidutinės kaitros nedideliame prikaistuvyje. Virkite kol kiekis sumažės per pusę, maždaug 3 minutes. Tuomet išpilkite į didelį dubenį, įmaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias, mairūną ir česnaką. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.

Pavirkite smidrus pasūdytame vandenyje maždaug 4 minutes, kad išliktų vos jaučiamas šviežių smidrų traškumas. Nusunkite. Praskalaukite šaltu vandeniu ir nusunkite dar kartą. Sudėkite smidrus ir papriką į dubenį su padažu ir viską sumaišykite lengvais krestelėjimais. Apibarstykite riešutais ir patiekite.

Skanaus!

Komentarų nėra

Atsakykite







Naujausi įrašai

  • Kaip užsiauginti Šitakių? Dažniausiai užduodami klausimai apie jų auginimą.
    2021-02-03
  • Skustuku smulkintų smidrų salotos
    2019-04-15
  • Smidrai su šonine - orkaitėje arba ant žarijų
    2019-04-05
  • Smidrų salotos su balzaminio acto padažu
    2019-03-05
  • Apkepti smidrai su šitakiais ir apvirtu kiaušiniu
    2019-02-18
  • Konservuoti smidrai
    2019-02-13

Krepšelis

Krepšelis tuščias.

Meidukis, 2024