1 šaukštas šviežio
smulkinto mairūno (tiks ir džiovintas)
1 šaukštelis
traiškyto česnako
1kg šviežių
smidrų (nupjaustyti kotelių galus, susmulkinti į ~5cm gabalėlius)
1 maža raudona
paprika, susmulkinta
1/3 stiklinės
smulkintų karijų (pekano) riešutų
Užvirkite balzaminį
actą ant vidutinės kaitros nedideliame prikaistuvyje. Virkite kol
kiekis sumažės per pusę, maždaug 3 minutes. Tuomet išpilkite į
didelį dubenį, įmaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias,
mairūną ir česnaką. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.
Pavirkite smidrus
pasūdytame vandenyje maždaug 4 minutes, kad išliktų vos jaučiamas
šviežių smidrų traškumas. Nusunkite. Praskalaukite šaltu
vandeniu ir nusunkite dar kartą. Sudėkite smidrus ir papriką į
dubenį su padažu ir viską sumaišykite lengvais krestelėjimais. Apibarstykite riešutais ir patiekite.