Smidrų salotos su balzaminio acto padažu
2019 m. kovo 5 d. 14:16,
Komentarų nėra
![](http://site-719803.mozfiles.com/files/719803/orig_holiday_roasted_asparagus_with_red_peppe_201712250341004781556u2us.jpg)
- 1/3 stiklinės balzaminio acto
- 3šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas Dižono garstyčių
- 1 šaukštas šviežio smulkinto mairūno (tiks ir džiovintas)
- 1 šaukštelis traiškyto česnako
- 1kg šviežių smidrų (nupjaustyti kotelių galus, susmulkinti į ~5cm gabalėlius)
- 1 maža raudona paprika, susmulkinta
- 1/3 stiklinės smulkintų karijų (pekano) riešutų
Užvirkite balzaminį
actą ant vidutinės kaitros nedideliame prikaistuvyje. Virkite kol
kiekis sumažės per pusę, maždaug 3 minutes. Tuomet išpilkite į
didelį dubenį, įmaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias,
mairūną ir česnaką. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų.
Pavirkite smidrus pasūdytame vandenyje maždaug 4 minutes, kad išliktų vos jaučiamas šviežių smidrų traškumas. Nusunkite. Praskalaukite šaltu vandeniu ir nusunkite dar kartą. Sudėkite smidrus ir papriką į dubenį su padažu ir viską sumaišykite lengvais krestelėjimais. Apibarstykite riešutais ir patiekite.
Skanaus!