Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje (viryklę nustatyti ant vidutinės kaitros). Sudėti šalaviją, čiobrelius ir grybus. Kepti maždaug 4 min iki kol grybai švelniai paruduos. Pridėjus smidrų ir česnako pakepti dar 2 min. Tuomet įpilti sultinį ir kepti 2-3 min arba kol skysčio liks maždaug 2 šaukštai. Nuimti keptuvę nuo kaitros, įmaišyti sviesto, citrinos sulčių, druskos ir žiupsnelį pipirų.
Užpildykite du trečdalius keptuvės vandeniu. Pridėkite acto, užvirkite ant silpnos ugnies. Įmuškite kiaušinius į puodelius ar padažo indelius – iš jų atsargiai išpilkite kiekvieną į keptuvę su vandeniu ir actu. Pavirkite 3 min iki norimo kietumo, geriausia, kad trynys būtų skystas. Atsargiai išimkite kiaušinius kiaurasamčiu.
Padalinkite grybų ir smidrų mišinį į dvi lėkštes, ant kiekvienos uždėkite po kiaušinį ir pabarstykite pipirais.
Skanaus!