Pereiti prie pagrindinio turinio
  • Pradžia
  • Patarimai
  • Apie mus
  • E-parduotuvė
  • Kontaktai

Apkepti smidrai su šitakiais ir apvirtu kiaušiniu

2019 m. vasario 18 d. 18:45, Komentarų nėra

         
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/3 stiklinės smulkinto šalavijo
  • 1 šaukštas šviežių smulkintų čiobrelių
  • 2 stiklinės pjaustytų shiitake grybų (valgomųjų dantenių)
  • ~150g šviežių smidrų
  • 3 smulkiai supjaustyti česnakai
  • 1/2 stiklinės nesūdyto vištienos sultinio
  • 2 šaukšteliai nesūdyto sviesto
  • 2 šaukšteliai šviežių citrinos sulčių
  • 1/2 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis acto
  • 2 dideli kiaušiniai

Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje (viryklę nustatyti ant vidutinės kaitros). Sudėti šalaviją, čiobrelius ir grybus. Kepti maždaug 4 min iki kol grybai švelniai paruduos. Pridėjus smidrų ir česnako pakepti dar 2 min. Tuomet įpilti sultinį ir kepti 2-3 min arba kol skysčio liks maždaug 2 šaukštai. Nuimti keptuvę nuo kaitros, įmaišyti sviesto, citrinos sulčių, druskos ir žiupsnelį pipirų.

Užpildykite du trečdalius keptuvės vandeniu. Pridėkite acto, užvirkite ant silpnos ugnies. Įmuškite kiaušinius į puodelius ar padažo indelius – iš jų atsargiai išpilkite kiekvieną į keptuvę su vandeniu ir actu. Pavirkite 3 min iki norimo kietumo, geriausia, kad trynys būtų skystas. Atsargiai išimkite kiaušinius kiaurasamčiu.

Padalinkite grybų ir smidrų mišinį į dvi lėkštes, ant kiekvienos uždėkite po kiaušinį ir pabarstykite pipirais.

Skanaus!


Komentarų nėra

Atsakykite







Naujausi įrašai

  • Kaip užsiauginti Šitakių? Dažniausiai užduodami klausimai apie jų auginimą.
    2021-02-03
  • Skustuku smulkintų smidrų salotos
    2019-04-15
  • Smidrai su šonine - orkaitėje arba ant žarijų
    2019-04-05
  • Smidrų salotos su balzaminio acto padažu
    2019-03-05
  • Apkepti smidrai su šitakiais ir apvirtu kiaušiniu
    2019-02-18
  • Konservuoti smidrai
    2019-02-13

Krepšelis

Krepšelis tuščias.

Meidukis, 2024